ONKO MENESTYMINEN KIINNI ONNESTA?

Minifitness_perhe ja suhteet_onnistumisen loytaminenOnko joku saanut enemmän ja helpommalla? Ainakin niin saatamme ajatella silloin, kun toisella on jotakin mitä meillä ei ole. Saatamme ihastella toisen saavutuksia ja kykyjä pintapuolisesti, jolloin meille saattaa tulla olo omasta riittämättömyydestä, kykenemättömyydestä ja lahjattomuudesta. Nämä kaikki ovat kuitenkin vain luuloja ja ennakkoasenteita itseämme kohtaan, sillä todellisuudessa eväspussien omenat ovat aina itse kerättyjä. Emmehän siis sokaistu helpolle elämälle, sillä ei sellaista ole oikeasti olemassa. Voit saavuttaa asioita, jos vain haluat niitä tarpeeksi, etkä luovuta vastoinkäymisienkään jälkeen. 

En ole koskaan ollut se parhain – ainakaan heti. Aloitin kirjoittamaan, vaikka en osannutkaan. Yrittäjäksi en alunperin edes halunnut, mutta silti päädyin sille tielle. Muistan alkutaipaleen vaikeudet ja haasteet, mutta mitä kaikkea olisikaan jäänyt oppimatta ilman tuota kaikkea. Yrittäjyys ottaa ja antaa, mutta sille täytyy antaa sydämensä jollakin tavalla. Se mikä kullakin meistä toimii kimmokkeena, on henkilökohtaista. Aloitin tieni urheilijana, vaikka pohjatyön vaatiminen vaatikin vuosien työtä ennen itse matkan alkua. Entäpä sitten tanssiminen? En osannut sitäkään, mutta annoin sille kaikkeni ja opin koska halusin tarpeeksi. 

Näiden unelmieni takana ei ole valmista eväspussia, joka olisi tarjottu ilmaiseksi. Jokainen asia jonka olen elämäni aikana saavuttanut, on vaatinut asioita. Ne ovat kaikki ansaittuja. Useimmat niistä on aloitettu nollasta, mutta niille on annettu sata prosenttia. Tärkeimmät onnistumisen tunteet tulevat juuri sitä kautta, kun on antanut itsestään kaiken mahdollisen. Silloin kaatumisillakaan ei ole mitään väliä, sillä edes ne eivät horjuta sinua, vaan vahvistavat entisestään. Olen luonut nahkaani yhä uudestaan ja uudestaan. Tuo kaikki on muokannut minusta sellaisen kuin olen nyt. Uskon itseeni ja hyvään elämään. 
Menestyminen_avain onnistumiseen

En ole oikeastaan koskaan ollut se vahvin. Olen kuitenkin ollut aina kova puskemaan eteenpäin ja tekemään töitä minulle tärkeiden asioiden eteen. Pyörä on jatkanut pyörimistään positiivisuudella ja uskolla omaan tekemiseen. Olen saanut matkalleni myös paljon tukea ympäriltäni ja näiden ihmisten merkitystä ei voisi koskaan korostaa liikaa. Hyvä kiertää aina, eikä kukaan menesty yksin.

Suurin osa ei menesty syntymälahjana saaduilla kyvyillä ja lahjakkuuksilla, vaan monet kehittävät itseään ja saavuttavat sitä kautta omia unelmiaan. Meidän oma tehtävämme on löytää ne omat kykymme – toisinaan niitä joutuu kaivamaan ja herättelemään pidempäänkin, mutta uskalla etsiä! Se kannattaa.

Meidän kaikkien on tehtävä unelmiemme eteen asioita, jotka eivät aina miellytä. Ainakin jos niissä haluaa menestyä ja kokea onnistumisia. Onnistumisien takana ei ole koskaan helppoa tasaista tietä ja siksi se niin hyvältä tuntuukin! Jokainen alallaan menestynyt ystäväni on tehnyt töitä, nauttinut siitä, mutta kokenut myös epäonnistumisia. Menestys elämässä löytyy usein sydämen kautta, sillä aito palo tuntuu ja näkyy aina. Sydän ei valehtele koskaan.

Olkoon sinun palosi mikä tahansa, mene sen osoittamaa tietä kohti. Pysy aitona niin itsellesi, unelmillesi, kuin muillekin ihmisille. Arvosta saamaasi apua ja kunnioita aina muita – myös kilpailijoitasi. Menestyksesi tie tulee vaatimaan kompromisseja, mutta hyvä elämä on hyvin usein vaihtoehtojen löytämistä ja asioiden hyväksymistä.

Ensi kerralla kun sinusta tuntuu ettei onnen lahjat mene tasan, mieti uudestaan. Olisiko sinullakin mahdollisuus saada se kaikki mistä haaveilet? Päätämme itse toiminnastamme ja se toimii avaimena jokaiseen elämäsi uuteen oveen. Uskalla avata, uskalla kokea, uskalla opetella ja vain sitä kautta voit myös onnistua!

 

Superia viikonloppua tyypit <3 -E

 Neule ja trikoot – Odd Molly

SUURIN PELKONI


Suurin_pelkoni_itsevarmuuden kehittaminenOlin luonut omaan päähäni painajaisen, joka oli kasvanut vuosien saatossa yhä suuremmaksi pikkulapsen sängyn alla lymyäväksi möröksi. Tämä mörkö oli nimeltään pelko. Pelko siitä, että en kykenisi johonkin uuteen, oman osaamisalueeni ulkopuolella olevaan asiaan. Uudessa on aina olemassa riski ja tuo riski on epäonnistuminen. Me kaikki pelkäämme jotakin ja usein nuo pelot kietoutuvat asioiden ympärille, jotka ovat meille täysin vieraita. Kun tätä asiaa alkaa pohtimaan, nousee mieleen väistämättä yksi kysymys; kuinka voimme pelätä etukäteen jotakin, josta meillä ei ole kokemusta? Miksi uudet asiat luovat meissä helposti epäilyksiä omista kyvyistämme? Emmehän me voi osata kaikkea etukäteen.

Minusta meidän kaikkien olisi lakattava jaottelemasta asioita ”en osaa” ja ”osaan” kategorioihin, sillä sellaisia ei oikeasti ole olemassa. Ne ovat aina vain meidän omia kuvitelmia, ennakkoasenteita ja kyvyttömyyttä uskoa omiin kykyihimme. Me kaikki pystymme niin paljon parempaan, kuin mitä itsellemme helposti uskottelemme. Saatamme olla aivan loistavia jossakin asiassa, mutta emme anna kyvyillemme tilaa näkyä pelon ja epävarmuuden kustannuksella.

Olen kokenut tämän tunteen monesti aikaisemminkin. Erityisen paljon olin pelkojeni kanssa vastakkain lapsena, kuten varmasti moni meistä. Luulen että monet kokemukset seuraavat meitä aikuisiälläkin ja osaamattomuuden pelko on yksi sellainen. Jos jonkun ominaisuuden voisin itselleni varastaa, olisi se pelottomuus. Voisin vain heittäytyä kaiken vietäväksi ilman että kokisin nolostumista, epävarmuutta, ahdistusta tai epäonnistumisen tunteita. Onko tätä kykyä kuitenkin mahdollisuus kehittää ja teemmekö sitä itseasiassa koko ajan?Selata_pelkosi_uskalla_epaonnistua

Jos avaan oman pelkolistani, huomaan voivani ruksata sieltä pois jo monia asioita. Ehkä kyse onkin vain asioiden ja tunteiden hyväksymisestä. Ohjakset ovat nimittäin aina meillä ja me itse voimme päättää ihan kaikesta – myös halu kehittyä on aina meistä itsestämme kiinni. Aina ei kuitenkaan voi onnistua, mutta ilman yrittämistä ei voi saavuttaa sitä koskaan. On hyväksyttävä epätäydellisyys ja elämän epäonnistumiset. On aivan pakko uskaltaa kohdata jopa niitä pahimpia pelkojaan, jotta voi saavuttaa asioita joita elämäänsä toivoisi. Useinkaan nämä asiat eivät ole konkreettisia, vaan pikemminkin kasvua sisältä päin. Tämä sisäinen kasvu tuottaa myös usein niitä ulkoisia asioita täysin luonnollisesti. Tiesitkö, että sinullakin on mahdollisuus leikkiä pelotonta, sillä uskallus on se joka kumoaa oikeastaan ihan minkä tahansa tunteen tai pelon?

Meille on tuputettu liikaa ajatuksia siitä, että elämässä ei saa epäonnistua – sehän on heikkoutta. Mielestäni heikko on kuitenkin se, joka ei koskaan uskalla yrittää. Yrittämisen kautta on pakko jossakin vaiheessa onnistua, vaikka se ei ensimmäisellä kerralla vielä luonnistuisikaan. Oikeat onnistujat mitataan asenteesta ja siitä, että uskaltaa aina vain uudelleen.

Elämässä kannattaa uskaltaa, sillä se avaa niin valtavan upeita uusia mahdollisuuksia meille jokaiselle. Itselleen kannattaa myös opetella nauramaan – naurun kautta löydät itsestäsi nimittäin täysin uusia syvyyksiä, lempeyttä ja hyväksymistä. Olen ottanut tänä keväänä hypyn johonkin, joka pelottaa. Sillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, sillä ensimmäinen ja vaikein askel on jo otettu. Yksi matka, josta haarautuu monta polkua – tänä keväänä uskalletaan, oletko mukana? <3 Ensimmäinen Tanssii Tähtien Kanssa-jakso esitetään 12.2 ja live-lähetykset alkavat 19.2 sunnuntaina

 

-E