Nainen ja paino

Eevi_teittinen_nainen_ja_paino_kehonkuvaKatson vanhaa kuvaani. Kuvaa, joka on otettu silloin, kun ajattelin olevani liian löysässä kunnossa – eli vähän lihava. Lihava määritelmänä on vaikea, sillä meistä jokainen määrittää sen omalla kohdallaan hyvin eri tavoin. Toisilla se liittyy painorajaan, jonka yli ei voi yksinkertaisesti mennä. Toisilla taas siihen, että farkuista tursuua sivukahvoja vähän joka puolelle. On hirveää, kuinka kehonkuva muuttuu ja vääristyy. Se tuskin koskaan pysähtyy tilaan, jossa kokisimme täydellistä tyytyväisyyttä ulkomuotoamme kohtaan jokaisessa hetkessä. Onneksi se edes tasapainottuu iän myötä. Usein sen taustajoukoissa piilee terveellisemmät elintavat, liikkuminen, työ josta nauttii ja hyvät sosiaaliset suhteet. Kaikki liikunta tuottaa myönteisempää ajattelua ja saa näin myös oman kehonkuvan muuttumaan positiivisemmaksi. Myös salliminen, hyväksyminen ja arvomaailma ovat asioita, jotka kehittyvät iän myötä. 

Olen se nainen, joka laihtuu aina eron tullen. Silloin ei tee mieli ruokaa, varsinkaan mitään sokeripitoista. Alitajuista ”paremman ulkomuodon” havittelua tai ei, se tapahtuu aina. Tämän voi nimittäin havaita vanhoista valokuvista. Eron jälkeen tulee tasaisempi vaihe, tai vaihtoehtoisesti uusi suhde. Uusi suhde on aina lihottava! Miksi? Koska silloin nautitaan uudesta rakkaudesta ja syödään yhdessä. Vietetään siis todennäköisesti liikaa aikaa kotona ja mukavoidutaan. Tässä vaiheessa aletaan käyttämään farkkujen sijaan löysiä housuja. Murhaava mukavuusalue SOS! Sitten jossakin vaiheessa katsotaan valokuvia ja ahdistutaan ei halutusta muutoksesta. Esiin astuu kuntokuuri. Se kestää kovaa kyytiä ehkä viikon, kunnes siirrytään hieman kevyempään vaihteeseen. Homma kuitenkin parhaimmassa tapauksessa etenee, hitaasti mutta varmasti. Eevi_teittinen_kotiEevi_teittinen_blogi_oletko_lihava

Eevi_teittinen_sisustus_koti_blogi Missä vaiheessa löytyy sitten se vaihe, kun ei tarvitse miettiä painoa? Se löytyy silloin, kun asiat ovat tasapainossa. Sillä ei ole mitään tekemistä edes painon kanssa, tai niiden farkkujen. Jos päässä hyppii pelkästään iloisia emoji-naamoja, näkee itsensä positiivisemmassa valossa – jopa sovituskopissa. Mitä tästä seuraa? Jopa hieman salakavala laihtuminen! Siis kyllä, silloin kun emme yritä hallita mitään, vaan hillumme sateenkaarien ja mehiläisten keskellä. Nauti siitä. Se ei kestä ikuisuutta.

Myös hyvä, salliva, läsnäoleva ja aito parisuhde on yksi tärkeimmistä, kehonkuvaa positiivisesti kehittävistä asioista. Pahimmillaan se voi myös tuhota yhden ihmisen verran. On siis hyvä toisinaan pohtia syitä sille, miksi oman painonsa kanssa kamppailee? Onko parisuhteessa tai elintavoissa vikaa, vai pitäisikö suosiolla uskoa olevansa S koon sijaan M-kokoinen nainen. Oravanpyörä pyörii, halusit tai et. Kaikki ei mene kuitenkaan parisuhteen piikkiin. Yksin oleminen rakentaa meitä enemmän kuin uskomme. Yksin voi kuitenkin olla myös parisuhteessa. Omaa tilaa ei tulisi koskaan kadottaa, koska sillä on valtava voima henkisen tasapainon suhteen. Kaikki ei olekaan kiinni siitä, mitä milloinkin suuhumme laitamme ja paljonko liikumme. Nainen, me olemme paljon monimutkaisempia. Voisin veikata että vain mies toimisi näillä ohjeilla…

Olin sitten missä kunnossa tahansa silloin kun yritän, en ole koskaan täysin tyytyväinen. Silloin taas kun en yritä, vaan annan vain mennä, tapahtuu eniten. Naisen mieli on HULLU. Nyt se on todistettu. Syömme siis tunteisiimme ja saatamme myös liikkua tunteidemme vallassa. Ajattelemme myös pähkähulluja asioita. Kun puhutaan naisesta ja painosta, ei siinä ole useinkaan mitään järkeä. Meistä jokainen käy samoja pääkopan sisäisiä kamppailuja aina välillä.

Olemme toisinaan hyvinkin itsekriittisiä. Toimimme vielä täysin itseohjautuvasti! Jos olet juuri ennen kuvan ottamista syönyt pelkkää höttöä, saatat muistaa kuinka pidit itseäsi tuolloin hieman lihavana. Nyt kun asiaa ajattelet, eikö asia olekin aivan päinvastainen? Herranjestas näytät hyvältä! Niinpä. Nainen ja paino = ei merkitystä. Nainen ja mieli = Hullu / Tasapainossa / Mielettömän ihanaa ainakin pari päivää!Eevi_teittinen_blogi_sisustus_koti

 

On niin ihanaa olla nainen <3 Koittakaahan relata näin joulun aikaan -E

Peilikuvan hyväksyminen tulee sisältä

Minifitness_peilikuva_hyvaksyminenOman peilikuvan hyväksyminen on meille jokaiselle aina silloin tällöin hankalaa. Fiilis saattaa muuttua viikonkin sisässä useaan otteeseen. Naiset on monimutkaisia, koska olemme pohdiskelijoita. Mikä vaikuttaa sinun kohdallasi siihen, kuinka hyvin viihdyt oman kehosi kanssa? Ainakin itselläni muutama hyvin selkeä asia vaikuttaa siihen, millainen fiilis kulloinkin on. Eikä sillä ole todellisuudessa edes välttämättä tekemistä sen kanssa, miltä se keho näyttää ja paljonko rasvaprosentti on. Kaikki on mielessä ja sen ravitsemisessa oikeilla asioilla, teoilla ja ihmisillä. 

Kun keho ja mieli on levollinen, on keho usein tasapainoisempi. Levollisuuteen vaikuttaa moni asia, mutta itselläni tärkeitä ovat terveellinen ja ravitseva ruoka, liikunta, lepo ja tasapaino sosiaalisien suhteiden välillä. Turvallisuuden tunne ja asioiden järjestyksessä pitäminen vaikuttavat minuun myös paljon. Minulle työ on äärimmäisen tärkeänä osana omaa levollisuutta ja tasapainoa. Olen kadoksissa, jos olen toimeeton. Jokainen haluaa ja myös tarvitsee olon, että on jollakin tavalla merkityksellinen ja tärkeä. Meidän mielenterveydelle on tärkeää saada kokea olevansa hyödyllinen, tarpeellinen ja tärkeä. Uskon siis senkin voivan vaikuttaa siihen millaisena oman peilikuvan milloinkin kohtaa. eevi_teittinen_onnellinen sinaEevi_teittinen_itsensa_hyvaksyminenMinifitness_tasapainoinen_kehonkuva

Ympärillä olevilla ihmisillä on myös vaikutusta meihin. Parhaimmillaan oikea ihminen vierellä voi saada meidät puhkeamaan aivan uudenlaiseen loistoon. Olen itse kokenut sen. Löytänyt itsestäni uusia voimavaroja, kykyjä ja uskoa itseeni. Se kuinka puhumme ja käyttäydymme vaikuttaa aina toisiin. Jos saa tukea, ymmärrystä, hyväksymistä ja kannustusta läheltä, koemme olevamme hyviä juuri sellaisina kuin olemme. Jos taas saamme kuulla jatkuvasti siitä kuinka ärsyttäviä piirteitä meissä on ja kuinka emme taaskaan osanneet tehdä jotakin asiaa oikein, aiheuttaa se väistämättä peilikuvaan säröjä.

Me rakennamme toisiamme, mutta myös itse itseämme. Peilikuvasi rakentuu usein arvojesi pohjalta. Pidä niistä siis huolta jatkuvasti ja katso että ne pysyvät paikoillaan elämässäsi<3 Peilikuvasi hyväksyminen tulee vasta sitä kautta. Elämäsi ja sinä olet juuri sitä mitä ajattelet ja tunnet. Peilikuvaa ei voi huijata koskaan.

Ole ihana itseäsi varten, love E