Henkireikä löytyy avannosta

Eevi_avantouinti_hyodyt_hyvinvointia_henkinenMonella meistä on asioita, joita kutsumme omaksi henkireiäksemme. Se on asia, joka saa meidät voimaan aina paremmin, oli olo sitten millainen tahansa. Se korjaa meitä jotenkin. Toiselle se voi olla lukeminen, toiselle liikkuminen. Osalla meistä näitä on monia. Stressiin, palautumiseen ja henkiseen hyvinvointiin hyödynnän itse lyömätöntä kaksikkoa; avantoa ja saunaa. Se korjaa minut aina.

Odotan sitä jo. Tänään on avantopäivä. Kireät pakkasilmat ovat tehneet tästä harrastuksesta taas vielä astetta koukuttavamman. Kontrasti kylmän ja lämpimän välillä on valtava, kun astelen höyryävästä saunasta ulos litimärkänä. Hiki valuu silmiini ja isken villamyssyn päähäni. Astun lumelle, mutta varpaita ei palele. Uimatossut tekevät hommasta mukavaa. Päästessäni rappusille huomaan kuinka kukaan ei oikein uskalla koskettaa jääkylmää rappusten metalliputkea. Minulla on neopreenihanskat, joten en arastele. Tartun kiinni kaiteeseen ja alan kavuta alaspäin. Keskityn hengitykseeni, ihan rauhassa nyt. Valun veteen ja alan uimaan rauhallisesti pientä ympyrää. Katselen kirkasta taivasta. Aurinko alkaa valua alemmas. Tunnen kuinka kylmä vesi alkaa hiipiä luihin ja ytimiin. Vielä hetki ja sitten ylös. Nousen rauhallisesti ja saatan tuntea hengitykseni hieman kiihtyneen, mutta en huohota. Kävelen rauhallisesti kohti saunaa. Tunnen kuinka kireitä lihaksia kiristää ja kirvelee, mutta pian se menee ohi. Minulla ei ole kylmä, vaikka ihoni helottaakin punaisena. Nilkkoja nipistelee. Saunassa tulee nopeasti lämmin ja veri lähtee virtaamaan kohisten pitkin kehoani. Hörppään kookosvettä ja olo alkaa tasoittua. Auringonsäteet tunkeutuvat läpi saunan ikkunan. Miten voikaan olla näin kaunista. Seuraavana ajatukseni harhailevat vielä takaisin päivän tapahtumiin. Tänään oli hirveä päivä. Yleensä paha oloni kumpuaa pahoista tai negatiivisista ihmisistä, ei niinkään asioista. Päätän päästää irti ajatuksistani. Toistan saman uinti-sauna kierroksen kolme kertaa.

Pukiessani puhtaita vaatteita päälleni, en enää muista miksi olo oli huono. En ajattele sitä enää. Olo on raukea, mutta silti jotenkin energinen. Mieli on kirkas, vaikka keho on rauhoittunut. Nälkä kurnii vatsassa, vaikka söin juuri hetki ennen uintireissua. Aineenvaihdunta hyrrää kovaa. Ajattelen tänään syöväni banaani-prodelettuja. Lakuteetä on myös pakko saada. Ihan parasta!Eevi_blogi_avantouinti_terveys_hyvinvointi Eevi_blogi_kookosvesi_puhdistamo

Alkuun avanto lähinnä kauhistutti minua. En pidä vedestä, enkä kylmästä. Yllytyshullun sydän sai minut kuitenkin aikoinaan kokeilemaan tuota touhua ja sille tielle jäinkin oikeastaan samantien. Aloitin muutamasta dipistä, josta siirryin jotenkin huomaamatta uintiin. Olen vedessä 20 sekunnista minuuttiin, riippuen hieman omasta fiiliksestä. Jonakin päivänä viihdyn vedessä pitkään, toisinaan ne ovat vain pikaisia pyrähdyksiä. Kehossa tapahtuu koko ajan, jonka vuoksi sen fiiliksiä kannattaa kuunnella myös tämänkin asian suhteen päivittäin. Tehkää sille hyvää, mutta älkää väkisin<3 Käyn uimassa 2-4 kertaa viikossa.

Mitä hyötyjä olen itse kokenut?

-Vilkastuttaa verenkiertoa

-Virkistää kehoa ja mieltä (hormonit)

-Palauttaa lihaksia ja hermostoa treeneistä

-Auttanut migreeniin (joillakin ihmisillä saattaa laukaista sen)

-Rauhoittaa mieltä

-Parantaa unta

-Parantaa vastustuskykyä

-Nopeuttaa vammojen parantumista (aineenvaihdunnan vilkastuminen ja turvotuksen laskeminen)

-Parantaa kylmänsietokykyä

 

Eevi_talviharrastus_talviuinti_terveys Eevi_avanto_terveys_lisaa_energiaa_henkireika

Avantouintia ei suositella mm.sydän- ja verisuonitauteja sairastaville, pienille lapsille eikä kuumeen/flunssan aikana. Jos epäilet soveltuuko harrastus sinulle, kannattaa keskustella asiasta lääkärisi kanssa.

Kokeilkaa ja ihastukaa. Muistakaa fiilistellä oman olon mukaan. Ensimmäinen kerta ei koskaan ole kovin pitkäkestoinen, eikä välttämättä kovin nautinnollinen. Tähän hommaan jää kuitenkin ihan koukkuun jos antaa tilaisuuden.

Uitteko te? Millaisia fiiliksiä te siitä saatte?:)

Love, E <3

 

 

TROPICAL GREEN SMOOTHIE BOWL

Minifitness_vihersmoothie_viherjauheThaimaassa ollessamme rakastuin kahvilaan, joka sijaitsi Chalongin treenikadulla Phuketissa. Shackista saatoit hakea koko päivän eväät, sillä vaihtoehtoja oli niin paljon! Meille tuttuun tapaan halusimme ehtiä maistamaan kaikkea, joten söimme aikaa vastaan. Smoothie bowleja ja smoothieita oli varmasti jokaista väriä ja liitutaulumaisella seinällä luki jokaisen tuotteen makrot. Tällaista kaipailisin niin kovasti Suomeen!

Ihastuin tuolla reissulla päästä varpaisiin vihreään. Nyt olen tuunaillut näitä lusikoitavia kippoja useampana aamuna ja onnistuin taikomaan yhden parhaista maistamistani vihersmoothieista! Resepti on simppeli ja ihanan nopea.

TROPICAL GREEN SMOOTHIE BOWL

1 tl Puhdistamon viherjauhetta

150-200 g pakastettua mangoa

30 g  vanilijaheraa

1 mitallinen rasvaliukoista/jauhemaista C-vitamiinia

1-1,5 dl Puhdistamon kookosvettä

1 pipetillinen Puhdistamon nokkosuutetta

Puolikkaan limen mehu

Ripaus suolaa

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja anna seoksen kuohkeutua hetki. Kaada seos syvään kulhoon ja lisää päälle esimerkiksi kookoshiutaleita, passionhedelmää, keltaista ja vihreää kiiviä, sekä limen siivuja.

Vinkki; Puhdistamon viherjauheessa on jo mukana ripaus steviaa, mutta jos haluat kokeilla makeampaa versiota lisää seokseen vielä banaaniaMinifitness_greenbowl_puhdostamo

Minifitness_puhdostamo_greensmoothiebowl

minifitness_smoothie_bowl_tropicalVihreässä kulhossani on super annos terveyttä, kuitenkaan unohtamatta sitä täydellistä makua ja pehmeää koostumusta. Tämä vihreä kulho puhdistaa ja uudelleen rakentaa kahoasi! Puhdistamon viherjauheella saat helposti koko päivän viherannoksen täyteen yhdellä teelusikallisella. Reseptin Suomalainen nokkosuute sisältää seitsemän kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti ja tuo mukaan oman panostuksensa yleiskunnon ja munuaisten toiminnan vahvistajana. 

Smoothie bowliin saat kokonaisen ravitsevan aterian aamiaiseksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Näissä kannattaa ehdottomasti hyödyntää superfoodeja, sillä niillä taiotaan supervoimat esiin mihin aikaan päivästä tahansa, missä tahansa tilanteessa. Omaa suorituskykyä pystyy ehdottomasti tehostamaan oikeanlaisella, koko kehoa energisoivalla ruoalla!

<3 -E