MALTA PART 3

Minifitness_malta_matkavinkitMalta on ehdottomasti minilomailijan place to be. Olimme Jannin kanssa nauttimassa turkoosista merestä, hellivästä auringosta ja hyvästä ruoasta viisi päivää. Tuntui että paljon jäi vielä näkemättä ja koska reissu oli todella onnistunut, päätimme tulla Maltalle uudestaan kesähelteiden hellitettyä heti syksyllä! Tuntui että yksi viikko lisää olisi ollut paikallaan, sillä näkemättä jäi Valletta ja muutama muukin paikka. Aktiviteettilistalle jäi vielä paikallinen gymi (johon emme työkiireiden vuoksi ennättäneet), snorklaaminen ja suppailu. Kotiinpaluu ei ollut lainkaan niin haikea, kun tiesi palaavansa pian takaisin. 

Viimeisenä päivänä vuokrasimme purjeveneen, jonka hintaan sisältyi myös kippari. Vene oli käytössämme 6 tuntia ja kustansi 600 euroa – ei siis paha hinta porukalla jaettavaksi! Näitä veneitä on älyttömän helppo vuokrata suoraan CLICK & BOAT-apin kautta. Turvallista ja kätevää. Veneellä kannattaa suunnistaa Blue Lagoonille, sillä siellä on paikan kauneinta vettä turkoosin väreissä! Tähän aikaan (toukokuu) vesi oli miellyttävän viileää, mutta ei lainkaan liian kylmää. Tuuli sen sijaan merellä oli ajoittain viileää, joten jos merelle matkaa ennen kesähelteitä, kannattaa mukaan varata pitkää vaatetusta. Blue Lagoonilta löytyy myös pieni ranta ja monet saapuvat sinne viettämään astetta railakkaampaa sunnuntaita. Bailuveneitä voi bongata todella varmalla nakilla!Minifitness_nails_Salon_milagro_Kamppi Minifitness_travelling_Malta

Ravintoloista suosittelen ehdottomasti Pure-kahvilaa, josta saa oikeastaan aika samanlaista ruokaa kuin Helsingin ja Turunkin Puresta. Raakaherkkuja, salaatteja, mehuja ja myös puhdistuskuureja! Nuo puhdistuskuurit ovat loistavia esimerkiksi 24 h-paastona, sillä jos syö jo terveellisesti ja liikkuu, on tämä loistava keino tehostaa kehon toimintoja. Vähän kuin koko kehon puhdistusohjelma pikana! Ensi kerralla aion ehdottomasti tehdä tämän, sillä Suomessa valmiit paketit ovat aika kalliita. Erityisen kätevää niistä tekee myös se, että valmiiksi rakennetut ohjelmat ovat varmasti mahdollisimman tehokkaita. Puren henkilökunta myös toimittaa mehut haluttuun osoitteeseen. Puresta yksi salaatti, vesi, mehu ja raakaherkku kustansivat yhteensä noin 10 euroa – edullista vai mitä!

Fumia-ravintola on loistava paikka illallistaa. Rakennus oli upea isoine ikkunoineen ja miellyttävän miljöön lisäksi ruokakin oli todella hyvää. Maltalla kannattaa ehdottomasti suosia meren antimia! Ravintolalaskut ovat edukkaampia kuin Suomessa ja annoskoot joka paikassa todella isoja – nälässä ei tarvitse koskaan poistua. Myös ravintola nimeltä Buddhamann, on ihanan tunnelmallinen lasikoppi, josta löytyy myös terassi iltaistuskeluun. Hyvää ja puhdasta ruokaa moderniin fuusiotyyliin. Fine diningia, mutta niillä isoilla annoksilla – erittäin jees.

Rannoista suosittelen Paradise Baytä, mikäli haluaa nauttia pienestä rannasta ja vain muutamista ihmisistä. Paikka on kaunis ja pieni, mutta kivikkoinen pohja luo hieman haastetta uimareille. Rannalta voi vuokrata aurinkotuolit 6 eurolla. Minifitness_bikini_beachwear Minifitness_Salme_Optic_sunglasses

 

Housupuku – Calzedonia / Lasit – Salme Optic 

Nails by Salon Milagro / Manna

MALTA PART 2

Minifitness_malta_MatkusteluTäällä on ollut ihan mahtavaa. Malta on pieni, mutta kiehtova kokonaisuus ja juuri täydellinen kohde minilomalle! Olemme tulleet tänne paitsi ottamaan aurinkoa, shoppailemaan ja syömään hyvin, oli pääteemana kuitenkin hoitaa täällä muutamia työjuttuja. Kun saavuimme tänne tiistaina, lähdimme ihan ensimmäiseksi palaveriin, jossa suunnittelimme tulevaa kesää ja syksyä. Siinä palaverin lomassa tuli myös ilmi, että tänne olisi mahdollisuus päästä myös töihin, josta kerroinkin tuolla Snapchatin puolella. Eihän sitä koskaan tiedä, jos sitä jossakin vaiheessa lähtisi ulkomaille töihin joksikin aikaa. Olenhan siitä haaveillut jo jonkin aikaa.

Eilen torstaina meillä oli Jannin kanssa kuvaukset, jonka meininkiä saattoi seurata myös Snäpin puolella. Ollaan kyllä naurettu ihan hulluna tämän reissun aikana! Meidän meininkiä kannattaa ehdottomasti seurailla Snäpissä, josta minut löytää nimellä eeviteittinen. 

Töiden jälkeen suuntasimmekin shoppailemaan, sillä Maltan illat yllättivät meidät täysin – päivisin on todella lämmintä ja ilmasto on hyvin miellyttävä, mutta iltaisin saattaa olla aika vilakkaa vielä toukokuussa. Vaikka ostoslistalla olikin lähinnä housut ja neule, tarttui sieltä lopulta ”vähän” muutakin mukaan. Shoppailen ulkomailla usein brändejä, joita ei Suomesta löydy, jonka vuoksi homma saattaa lähteä hieman lapasesta. Vaatteiden hinnat eivät ole mitenkään poikkeavia Suomen hinnoista, mutta kengät ovat edullisempia. Maltalla ei pitänyt olla hyviä shoppailupaikkoja, mutta jostakin kumman syystä löysin täältä vaikka mitä. Pakkaamisesta tulee jännittävää. Janni kuittasi shoppailu-löytöni sillä, että kun valikoimasta löytyy niin paljon ”petite”-valikoimaa – kerrankin siis housuja jotka ei tule perässä. Petite-naista kuvaillaan näin; a woman UNDER 5’4 (or 162cm), who is small-framed and, usually skinny. All thin girls are not petite but, all petite girls aren’t necessarily thin either. SELKEE. Minifitness_kesa_muoti Minifitness_outfit_summer_malta

Epäilen että olemme Jannin kanssa eläneet aikaisemmassa elämässä yhdessä. Kun lähdimme kentälle, oli molemmilla päällään mustat trikoot, vaalea farkkutakki ja tennarit. Täällä olemme shoppailleet samoja vaatteita ja koruja ihan vahingossa. Ravintolassa valitsemme aina samat annokset. Ruokailu lopetetaan myös samalla veitsen iskulla, haha. Olen löytänyt ainoastaan yhden meitä erottavan tekijän ja se on musiikkimaku. Janni on ihan lattari! Ajatuksemme sen sijaan kohtaavat pelottavankin usein – toisaalta kaikki on siksi juuri niin helppoa! Matkaseura ei voisi kyllä enää parempi olla.

Tänään vietämme täydellistä rantapäivää ja saammekin matkaamme yhden yhteistyökumppaneistamme. Kiva päästä paikkallisten suosimiin paikkoihin. Näin ruokafiilistelijänä on ollut ihanan stressitöntä, kun ei ole tarvinnut itse selvitellä lainkaan tuota raintolamaailmaa – paikat ovat kaikki olleet tosi hyviä ja laitankin niistä listaa kun palaamme kotiin. Ruoka täällä on hieman edullisempaa kuin meillä Suomessa, mutta en ole huomannut mitenkään kovin suurta eroa. Tosin annokset ovat ravintolassa vähintään tuplat, joten siihen kannattaa varautua. Alkupaloja harvoin tarvitsee.

Täältä saa myös ruokakaupasta helposti kaikkea terveellistäkin, vaikka Malta onkin yksi Euroopan lihavimmista kansoista. Se saattaa osaksi selittyä hieman sillä, että täällä keskiverto neljän hengen perheellä on kolme autoa – yksi äitille, yksi isille ja yksi sunnuntaita varten. Sunnuntai-autosta ei tarvitse maksaa kuin sunnuntaivero! hahaa mikä juttu. Me olemme liikkuneet takseilla, jotka on ollut helppo tilata suoraan Taxify-apin kautta. Toimii samalla tavalla kuin Uber-appi. Taksit ovat kohtalaisen edullisia ja odottavat kiltisti vaikka yhden kaupassa kipaisun verran. Liikenne täällä tosin takkuaa ihan aina, joten kiire kannattaa unohtaa.Minifitness_travelling_outfits Minifitness_freshlook_makeup_summer

 

Love, E