Elämäsi tärkeimmät

Puhtaan ruokavalio-viikon jälkeen on hyvä siirtyä toiseen, yhtä tärkeään hyvinvointiamme edistävään asiaan, nimittäin ihmissuhteisiin. Olen joskus kuullut sanonnan, että menetämme yhden ystävän aina uuden parisuhteen solmimisen myötä. Jotenkin oudosti se pitää paikkansa, vai mitä mieltä olette?

Kaikki ihmiset eivät ole tarkoitettu osaksi elämäämme ikuisesti, mutta se tarkoita heidän olleen tärkeitä ja merkityksellisiä siinä hetkessä. Jokainen matkamme varrella on ollut siinä syystä. Opettanut, antanut ja rikastuttanut meitä jollakin tavalla. Toiset suhteet saattavat jäädä elämäntilanteiden muuttumisen myötä ja palaavat taas myöhemmin. Heitäkin täytyy olla ja nekin ystävyyssuhteet ovat arvokkaita.

On myös niitä ihmisiä, jotka pysyvät siinä vaikka mitä tulisi. He ovat lähtökohtaisesti jo alkumetreillä hyväksyneet sinut ja sinä heidät epätäydellisinä yksilöinä. Tärkeintä siinä onkin se, että kykenemme puolin ja toisin tekemään toisesta paremman oman tukemme, läsnäolomme ja neuvojemme kautta. Yhteinen arvomaailma yhdistää, mutta on siinä muutakin. Pyyteetön rakkaus palvelee pitkälle ja se vie meitä yksilöinä eteenpäin. Puhdas sydän on se mihin minä katson.

Hyvä ihminen heijastaa pitkälle ja olen onnellinen huomatessani, kuinka monta tällaista minun lähelläni on. Kutsun heitä heijastimiksi, sillä se kuvaa näitä ihmisiä mielestäni aika hyvin. Näkyy erityisesti pimeässä, mutta roikkuu hihassa mihin tahansa menenkin<3 Heidän kanssaan on syntynyt vahva yhteys heti ensi tapaamisesta. Olen jakanut muutaman vanhimman ystäväni Millan ja Ainon kanssa enemmän, kuin olen jakanut yhdessäkään parisuhteessani. Vuodet ovat hitsanneet meidät erilaisuudesta huolimatta yhteen. Vaikka emme edes näe niin usein, ei sillä ole edes merkitystä. Laadulla ja läsnäololla sen sijaan on väliä. Ystävyyssuhteet vaativat yhtälailla huolenpitoa ja huomiota kuin parisuhdekin. Ne myös heijastavat toinen toisiinsa. 

Hyvät ihmissuhteet eivät kuluta meitä, vaan ne antavat energiaa ja iloa. Toiselle soittaminen ja yhteisen ajan viettäminen eivät tunnu raskailta, vaan antavat molemmille sisältöä elämään. Sellaisista suhteista on hyvä pitää kiinni. Mitä erilaisempia ihmisiä ympärilläsi on, sen rikkaampi olet! He kaikki opettavat sinulle erilaisia asioita elämästä ja sinusta itsestäsi.

Joulukuu lähestyy ja juhlakausi on polkaistu käyntiin jo nyt marraskuussa. Tämä on loistavaa aikaa antaa aikaa ystäville, keskusteluille ja läsnäolemiselle. Oma jouluni on muuttunut aikuistumisen myötä ja isossa roolissa on myös ystäväni. He ovat osa perhettäni. Tänäkin vuonna olen mielettömän kiitollinen kaikista heistä<3 Vaikka asunkin hieman kauempana heistä nyt, ei se tee meistä etäisempiä.

Vaalikaa vanhoja ja solmikaa uusia ystävyyssuhteita. Ne ovat meidän hyvinvointimme ja sinä heidän. Olisiko tämä viikko sellainen, että voisit antaa enemmän aikaa heille?

Meidän jokaisen on hyvä muistaa, että vaikka kuinka hyvä ystävä se oma puoliso olisikin, tarvitsemme silti näitä muita ystäviä ympärillemme. He ovat tukiverkkomme. Ainakin itse voin paremmin kun olen viettänyt aikaa tyttöjeni kanssa, joka heijastuu aina myös parisuhteeseeni positiivisesti. Tehkää yhteistä aikaa ja panostakaa siihen. Se on osa sinunkin hyvinvointiasi.

 

” Friends are medicine for a wounded heart, and vitamins for a hopeful soul” 

”Friendship isn’t who you’ve known the longest. It’s about who walked into your life, said ”I’m here for you” and proved it”

” A true friend accepts who you are, but also helps you to become who you should be”

 

Love, E

Parisuhteen ketjureaktio

Eevi_teittinen_syksy_villakangastakki_ellosJokainen parisuhteessa elävä tietää, kuinka toisen mieliala vaikuttaa suoraan myös omaan päivään. Kun toinen nousee väärällä jalalla, saa siitä myös itse osansa. Alamme helposti syyttämään toista tästä, vaikka tiedämmekin sen usein vain pahentavan toisen oloa. Pienestä kiukusta saattaakin syntyä isoksi paisunut riita. Homma kaatuu kuin dominopeli. Yksi asia johtaa toiseen ja lopulta esiin on saatettu vetää asioita, jotka eivät millään tavalla liity alkuperäiseen aiheeseen. Olemme välillä juuri näin hulluja ja lapsellisia!

Mikä on ulospääsy? Aina pitäisi kyetä pohtimaan sitä, miten itse käyttäytyy ja reagoi. Jos alamme osoittamaan toista sormella, ei siitä seuraa kuin harmia. Vaikeaa, mutta silti mahdollista. Kunpa osaisimme useammin pohtia asiaa kysymyksellä; miten me itse voisimme vaikuttaa tähän nyt? Jatkuva syiden ja virheiden löytäminen toisen käytöksestä syö nimittäin molempia. Ketjureaktio on valmis ja se pommi on ihan itse rakenneltu. Aina pitäisi kyetä katsomaan peiliin, vaikka syy ei olisikaan itsessään. Reaktio on kuitenkin lähtöisin meistä ja siihen me voimme itse vaikuttaa. Parisuhteen ei tulisi olla valtapeliä, vaan yhteisen linnakkeen rakentamista.Eevi_teittinen_parisuhteen_ketjureaktiot

Jos kykenisimme vain hieman nöyrtymään. Jos emme ottaisi asioita aina itse niin henkilökohtaisesti. Näitä ajatuksia voisi sulatella itse kukin meistä omassa pääkopassaan. Usein reaktiomme on puolustautua, sillä emme halua meitä loukattavan – sekin on ymmärrettävää. On kuitenkin valtavaa henkistä vahvuutta kyetä näkemään asioita ”ulkopuolelta”. Kyse ei ole aina sinusta. On kypsää käytöstä osata joskus vain päästää irti.

 Tiedän kuinka paljon yksi pieni kinastelukin voi ahdistaa ja painaa mieltä. Se vie kaiken energian, koska toisesta välittää niin paljon. Jos emme kokisi näitä tunteita, emme välittäisi. Sitä haluaa että molemmat voivat hyvin ja tuovat toistensa elämään lisää iloa! Sen perusteella me valitsemme sen toisen. Onko hänen kanssaan hyvä olla, saako hän meidät hymyilemään ja nauramaan enemmän? Siihen kannattaa panostaa, sillä me tiedämme hyvin kuinka laajalle parisuhteessa vallitseva tila vaikuttaa – ihan kaikkeen.

Yhdessä olon perusedellytys on toisen seurassa viihtyminen aitona itsenään, ilman muureja tai leffaversioita täydellisestä parisuhteesta. Sen meille täydellisen määritämme me itse. Jokainen parisuhde on aina täysin omanlainen, eikä ole toista samanlaista. Siksi emme voi koskaan ajatella, että aikaisempi suhteemme olisi ollut jollakin tavalla parempi, tai että naapureilla on paljon parempi parisuhde. On löydettävä yhteinen kieli, josta syntyy enemmän positiivisia ketjureaktioita, kuin niitä negatiivisia. Ne rakentavat suhteen ja ovat sen perusta.

Hyväksytään että jokainen suhde vaatii töitä, mutta työkalut saattavat olla hyvinkin erilaisia.

Eiköhän pyhitetä tämä perjantai sille toiselle<3

Takki – KappAhl / Huivi Acne / Koru – Jacob ColinnEevi_teittinen_syystakki_pinkki_asu