Arjen menoa

Eevi_blogi_arki_talvi

”Ammu jo. Nyt mä oon täällä huoneessa, missä jätkät te ootte? Mikä ase? Voinko mä hypätä täältä tornista alas? Mä en saa tota sinistä juotavaa”. Tässä ote upeasta koti-illasta menneeltä viikolta. Minä teen vieressä omia juttujani, kuten Googlettelen asuntoja ja teen välissä ruokaa, kun toinen (30-v mies) hakkaa vieressä hampaat irvessä pleikkaria. Toisessa korvassa kuuloke, jonka toisessa päässä on kolme samanmoista kaverusta. He huutavat vuoronperään toisilleen, kun Tv-ruudulla pyörii joku itselleni tuntematon ”seikkailupeli”. En ymmärrä siitä mitään. Välillä Teemu sortuu kysymään ohjeita minulta ” kuinka tämä tyyppi lyö?”. Välillä kuulen myös, kuinka hänen peliään täytyisi seurata ”Kato Eevi mua, mä konttaan täällä”. Johon vastaan mahdollisimman ironisesti ”Uuuu, hienoa rakas! ”. Saan nimittäin kuulla, jos en kannusta. Niin todellista, arjen komiikkaa. Meidän perheeseen on tullut yksi uusi asukas lisää, uusi konsolipeli.

Eevi_Turku_arki

Siskoni lapset ovat hirveän rakkaita ja molemmat alkavat olla sen ikäisiä, että niitä ei huijata millään. Tämä tarina onkin kääntynyt täysin päälaelleen, sillä nyt he huijaavat minua. Viikonloppuna olin taas Helsingissä, sillä minulla oli kouluviikonloppu. Katselin lauantai-iltana romanttista elokuvaa sohvalla, kun meidän ihanat, Eve 8 ja Emma 4 vyöryivät päälleni. Siitä nämä pienet maan asukit sujahtivat lopulta molemmat omiin kainalopaikkoihin. Eve ilmoitti haluavansa katsoa Simpsoneita, johon Emma jatkoi varmalla äänellä kompaten siskoaan. Jälleen mielessäni ihmettelin sitä, kuinka he saavat moista edes katsoa. En kuitenkaan kyseenalaistanut näiden kahden vilpittömyyttä ja varman painokasta lausahdusta, kuten en tehnyt silloinkaan, kun pinaattilettujen kanssa ilmoitettiin syötävän mansikkahilloa. Seuraavalla kerralla lettujen kodalla olin jo viisaampi ja tein terveellisiä banaanilettuja kompromissin nimissä. Tottakai vasta puolen tunnin Simpsonit syövytyksen jälkeen kävi ilmi, ettei se ollutkaan oikeasti sallittu ohjelma. Eipä tietenkään. Niin minua taas vietiin. Omatkin aivoni olivat sulaa vahaa tämän hyökytyksen jäljiltä.

Entäpä sitten keskustelunaiheet kotona, joissa molemmat pitävät omat mielipiteensä, mutta silti niistä ”keskustellaan” yhä vain. Juomalaseja ei saa jättää keittiötasolle, vaan ne pitää siirtää omalle ritilälle. Silloin ei jää ”rinkuloita”. Tai että pestyä blenderiä ei saa jättää kuivumaan, vaan se kuuluisi laittaa takaisin omalle paikalleen. Ymmärrän paremmin esimerkiksi seuraavat mielipiteet; roskapusseja ei saa jättää oven ulkopuolelle koko viikon ajaksi, tai että tyhjä wc-paperirulla pitäisi vaihtaa uuteen. Meillä kaikilla on näitä tottumuksia, joita emme osaa itse millään tavalla edes kyseenalaistaa – emmehän me edes huomaa näitä itsessämme. Onneksi on kuitenkin se toinen, joka näyttää aina sen oikean suunnan ja tavat;)

Arki on ihan kivaa ja viihdyttävääkin<3 -E

Eevi_blogi_kuori_turku Eevi_blogi_bananamuffin_healthy Eevi_blogi_hyvinvointi_arjen_ilot

Eevi_blogi_kahvihetki

Meidän viikonloppu

Eevi_teittinen_hot_jooga_pure_moveSe on kuulkaa viikonloppu! Starttasin sen eilen illalla hot joogan ja uinnin merkeissä. Avannoksi sitä ei voi vielä kutsua, mutta ei se merivesi kyllä millään lämmintä ole. Saunan lauteilla istuessa oikein tunsin kuinka veri lähti virtaamaan ja lihaksien jumit hellittämään. En tiedä parempaa tapaa aloittaa viikonloppu, sillä tämä combo vain toimii rentoutumiseen ja viikon nollaamiseen jokaikinen kerta. Illan kruunasi itsetehdyt gluteenittomat täysjyvätortillat. Väliin päätyi itsetehtyä kookos-cashewkanaa, kastikkeeksi valmistin avokado-tomaattipyrettä ja kasviksien asemaa toimitti parsakaali silmusalaatti, kirsikkatomaatit, kurkkuviipaleet ja tuore makea ananas! Voin suositella tätä terveellistä herkkua lämpimästi. Tällä kertaa ostin valmiit tortillaletut kaupasta (luomu, gluteeniton, täysjyvä), sillä nälkä kurni liian kovaa vatsanpohjassa. Pohdiskelin tekeväni nämäkin seuraavaksi itse. 

Olen pitkään haaveillut koko sängyn uusimisesta ja tällä viikolla sen vihdoin tein! Ah, aivan ihanaa hypätä sänkyyn iltaisin. Sängyn uusin jo aikaisemmin Unikulmasta, mutta tällä viikolla lähti vaihtoon myös peitot, tyynyt ja lakanat. Olemme nukkuneet Teemun luona yhdellä isolla peitolla ja koen sen jotenkin ihanasti lähentävän meitä. Siksi halusin myös omaan kotiini vain yhden peiton ja nyt meillä onkin nukuttu vielä aikaisempaakin paremmin. Uniergonomia ja hygienia ovat oikeasti mielettömän tärkeitä! Moni sänky tulisi vaihtaa noin 10 vuoden välein, petauspatja taas 5 vuoden välein. Tyynyihin ja peittoihin imeytyy ällöttävän paljon kaikkea vuosien saatossa, joten niitä kannattaa todellakin pestä säännöllisesti ja vaihtaa aina välillä kokonaan. Tyynyt tulisi vaihtaa parin vuoden välein, joten tämä suursiivous oli ehdottomasti paikallaan. On tutkittu, että vuoden vanha pesemätön tyyny painaa kilon enemmän kuin vastaava uusi. Se on sama jos ei pesisi hiuksia vuoteen. HYI!

Eevi_pure_hero_raakakakku_salaattibaari

Hyvin nukutun yön jälkeen oli ihanasti virtaa heti aamusta ja kävin vetäisemässä 30 minuutin mittaisen hikisen porrastreenin! Hikoilu saa aina varmasti entistäkin paremman mielen ja hyvän, energisen olon kroppaan. Tämä kyseinen treeni on muuten myös osana VAHVA-valmennustani, joka on tämän viikonlopun ajan vain 69 e (norm 89e ). Mikä parasta, kaikkien viikonlopun aikana valmennuksen ostaneiden kesken arvotaan ilmaiset treenit mun kanssa, johon saa ottaa mukaan 3 parasta treenikaveria!

Hikivermeet on nyt vaihdettu ja istuskelen Teemun vieressä auton kyydissä.  Olemme matkalla kohti Helsinkiä ja Lola läähättää takapenkillä omissa vöissään. Vietämme tänään ihanaa aikaa siskoni lasten kanssa ja illalla lähdemme Nannan ja Jeren kanssa illalliselle. Hyvää ruokaa ja parasta seuraa siis luvassa! Sunnuntaina suuntaan nokkani kohti Paulig Kulman brunssia ja Puren raakakakkuja. Ne ovat heittämällä parhaimpia mitä tiedän<3Eevi_blogi_kauden_smoothie_Pure

 

Nautinnollista viikonloppua -E <3