AIKUISTEN KERHOSSA

*Yhteistyössä Salme OpticMinifitness_silmalasien_hankinta_Salme_Optic

Olen jostakin syystä vältellyt lasien hankkimista aika pitkään. Toki pöytälaatikostani on löytynyt jo vuosia nuo kuuluisat lukulasit, mutta ne eivät ole koskaan tuntuneet kovin mukavilta tai käytännöllisiltä. Niitä kun on voinut pitää vain lukiessa, tai töitä tehdessä. Koska taloudessani asuu silmälasien spesialisti ja myös yksi rohkeimmista silmälasien käyttäjistä, sain pienen puskun kautta lopulta itseni Salme Opticille – siis sinne, missä Linda on töissä melkein joka päivä.

Tämä uusien lasien hankintani ei suinkaan sujunut ihan täysin omalla painollaan, vaan vaati hivenen sulattelua. Onneksi Salme Optic on erikoistunut uniikkeihin silmälaseihin ja aurinkolaseihin, joten valikoimasta löytyy jokaiselle varmasti SE oikea. En ajatellut tyhjentäväni kyseistä liikettä, tai edes innostuvani rillien sovittelusta. Niin kuitenkin kävi ja mukaan lähti muutamat spessut aurinkolasit ja yhdet ”nuoriso” moniteholasit. Monet ovat kyselleet silmälaseistani ja täytyy kyllä sanoa, että nämä uudet ovat täysin eri luokkaa verrattuna niihin vanhohin. Näitä laseja voin käyttää halutessani koko ajan, eivätkä silmät rasitu näin lainkaan samalla tavalla kuin entisten silmälasieni kanssa. Uudet Zeiss digital linssini suodattavat sinistä valoa, joka vaikuttaa mm. melatoniin tuotantoon – siksi puhelimen ja tietokoneen sinistä valoa tulisi välttää muutamia tunteja ennen nukkumaan menoa. Linssien sinivalosuodattimen ansiosta tämä häijy sininen valo ei pääse enää käsiksi silmänpohjaani.Eevi_Teittinen_Zeiss_linssit_Salme_Optic Minifitness_uniikit_lasit_salme_Optic

Suurimman eron olen huomannut pimeällä ajaessa ja näyttöpäätetyöskentelyssä. Keveys ja käyttömukavuus yllättivät, mutta kyllä sen laadun tuntee ja näkee myös kehyksissäkin. Kehykset ovat pienen valmistajan, joten samanlaisiin laseihin ei kovin helpolla kadulla törmää. Nämä ovat mielestäni ihan sairaan hienot ja nyt kuolaankin jo toisia, hieman eri tyylisiä kehyksiä. Kiitos vaan Lindalle tästä rillihulluudesta! Parasta niissä on paitsi ihan itse näkeminen, myös stailin muuttaminen. Niillä saa muutettua omaa lookkia niin helposti ja lasien myötä meikkaaminen on vähentynyt ennestään.

Olen kuulunut kirjakerhoon ja nyt kuulun rillikerhoon. Vaikka rakastan myös kirjoja, voin myös vallan mainiosti keskustella erilaisista kehyksistä ja tyyleistä monta tuntia putkeen. Vitsi miten aikuista. Olen fiilistellyt erilaisia aurinkolaseja jo muutaman vuoden ja niitä löytyykin kohtalaisen paljon. Löysin Salmelta muuten tässä taannoin aurinkolasit, jotka vaihtavat väriä ulkona – ne on niin päheet!

Ajattelin seuraavaksi hankkia toiset, pyöreämmät silmälasit. Snäpin seuraajat ovatkin päässeet seuraaman tätä eri kehyksien sovitteluani ja päädyin siellä kyselemään myös teidän mielipiteitänne. Yksi nousi suosikiksi ja luulenkin meneväni tällä kyseisellä kehyksellä, sillä päädyin nimittäin itsekin tismalleen samaan malliin. On teillä hyvä maku.

Aikuisuuden checklist; kirjat ja silmälasit. Enää puuttuu se kutominen!

minifitness_linssien_valinta_moniteholinssit eevi_teittinen_silmalasien_valinta_salme_Optic

Ps. Salmella on muuten ehkä stadin paras näöntarkastus, joten iso suositus siitäkin -E

Lasit / Salme Optic – Takki / TOPSHOP – Housut / GANT – Kengät / Adidas – Laukku / Kenzo – Paita / GT

Nelisilmä

Juoksen lenkkipolkua päättömästi. Suunnistusvaistoni on juuri niin huono, että en löydä laivalla edes omaa hyttiäni. Keskuspuisto on iso ja minä olen pieni – Huomasin myös olevani puolisokea. Näin lupaavia kylttejä edessäni ja toivoin niiden kertovan mihin suuntaan juosta. Se ei  todellakaan mennyt niin, että juoksisin näppärästi  kyltin ohi – Niinkuin olin saattanut tämän suunnitella mielessäni. Minun oli pakko pysähtyä ja rämpiä sen kyltin alle tuijottamaan sitä. Enhän minä nää mitään! 

Ajoin autoa ja olin tyytyväinen penkinlämmittimestä sekä taustalla soivasta radiosta – Ne rauhoittivat minua hieman (siihen asti kunnes pakarani olivat tulessa ja Lady Gaga pärähti soimaan). Minua jännittää aina kovin uuteen paikkaan suunnistaminen, varsinkin kun olen yksin. Navini oli rikki, tai ainakaan sen mielestä Helsinkiä ei ollut enää olemassa. Eikä se nainenkaan enää suostunut puhumaan minulle (miten se vaihdetaan mieheksi, en osaa!). Olen joutunut suunnistelemaan mututuntumalla ja luottamaan Suomen tieverkostoon, jonka varrelta ei opasteita tosiaan liikaa löydy. Missä on esimerkiksi opasteet IKEA? Italiassakin oli helpompi ajaa ja suunnistaa. Kääpiö rallittaa uukkareita aika tiuhaan täällä. Sitten tulee lopulta sellainen kyltti, joka kertoisi minulle hyvin tärkeän seikan – Nousenko tästä rampista vai vasta seuraavasta? Tihrustan aikani ja yritän zoomata kylttiä Alien palloillani. Kyllä, se on tämä! Wiiiuh ja huomaankin rampin olevan jo takanani – En minä nää taaskaan mitään!

Joudun alistumaan ja hankkimaan lasit. Onneksi nelisilmänä voi nykyään olla myös tyylikäs ja se lohduttaa hieman. Muistatteko kuinka ala-asteella aina sitä raukkaa kiusattiin, jolla oli lasit? Ihan naurettavaa. Onneksi maailma on hieman muuttunut, tai niin haluan ainakin uskoa. Erilaisuus on rikkaus ja tämä pitäisi kertoa lapsille jo nuorena.

kristaluoma_instrumentarium_minifitness

 Olen totutellut ajatukseen jo hetken. Uskaltauduin myös  testaamaan muutamia eri malleja Instrumentariumin pisteellä Bloggers’ Inspiration Day –tapahtumassa. Minusta kuoriutui aikamoinen nörtti, tai ehkä kemisti? Viisaalta ja tyylikkäältä minä ainakin näytin ja sehän on pääasia. Omiin suosikkeihini lukeutuivat mustilla kehyksillä olevat lasit – Ne sopivat minulle parhaiten ja toivat tiettyä särmää! Erityisesti pidän Diorin, Ralph Laurenin ja Guccin malleista. Käy kurkkaamassa omat suosikkisi suoraan Instrumentariumin sivuilta!

Seuraavaksi suunnistan Instrumentariumille näöntarkastukseen! Heiltä löytyi monia hyviä malleja jopa tähän naamaan. Jännittää jo vähän. Näette myöhemmin millainen nelisilmä styleni lopulta on!   😯

– Nörtti E

Minifitness_ruoka ja treeni 405