Food diary

Minifitness_foodplanRuokapäiväkirjaa on toivottu paljon. Olen tällä hetkellä valmistautumassa syksyn Nordic Fitness Expohin, jolloin ruokavalioni on kaavaimaisempi ja tarkempi – hyvin ymmärrettävistä syistä. Halusin kuitenkin että myös kisadieetin ruokavalio olisi sellainen, josta pitäisin oikeasti. Mitään ruokaa ei tulisi ahdata alas väkipakolla, ainakaan jos minulta kysytään. Ruoan pitää maistua!

Ruokavaliossa tulee kuitenkin ottaa huomioon oikeanlainen makrojakauma, joka tarkoittaa proteiinin, rasvojen ja hiilihydraattien sopivaa suhdetta. Mitään suoraa kaavaa tähän ei ole, vaan se mukautuu yksilöllisten tarpeiden mukaan. Esimerkiksi miehillä proteiinin osuus on usein suurempi kuin naisilla. 

Makuasioista on turha kuitenkaan kiistellä ja osaa ruokavalioni saattaa puistattaa, osalle tämä saattaa antaa uutta puhtia. Muistakaa, että kyseessä tosiaan on kisaan valmistava ruokavalio ja se on suunniteltu mahdollisimman optimaaliseksi tukemaan tätä tavoitetta. Raaka-aineidein osalta syön kuitenkin samaa tavaraa oli dieetti tai ei. Ainoana ero kisakauteen on offilla vaihtelevuus ja vapaampi syömismalli.

Mahdollisuuksia löytyy ruokavaliosta huolimatta. Itselleni on tärkeää myös se miltä ruoka näyttää. Näköaistimme havaitsee ruoan ensimmäisenä ja voi joko herättää ruokahalun, tai pahimmillaan vaimentaa sen. Rakastan myös eri rakenteita, ruoan pitää tuntua. Pilttimössöjä en saisi itse koskaan kurkusta alas. Minifitness_aamushotti_vitamiinit

(Ruokavalioni on maidoton)

Klo 9:00 Aamushotti

Sisältää 1 tl Puhdistamon viherjauhetta, 1 mitallinen Puhdas+ puhdasta C-vitamiinia, 2 kapselia Smart Adaptixia, joka on 8 superfoodin ja adaptogeenin yhdistelmävalmiste. Se ravitsee hermostoa ja umpirauhasia tukien palautumista ja yleistä vireystilaa.

+2 omegaa, puolikas sitruuna

Klo 9:30 Aamiainen

Puuro; Kaurahiutale, marjoja, chiasiemeniä, kookosöljyä

Munakas 

Kahvi mantelimaidolla

Minifitness_aaminen_ruokapäiväkirja

 Klo 13:30 Lounas

Riisiä, naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %), oliiviöljyä, parsakaalia, paprikaa, mausteita, suolaa

Minifitness_lounas

Klo 17:30 Illallinen

Riisikakkuja, kookosöljyä, kalaharin suolaa, mausteita, parsakukkakaalia, kuhaa, sitruunaa (riisikakut on hyvä hätävara hiilarille)

Minifitness_illallinen_kisadieetti Klo 21 Iltapala

Proteiiniletut; munanvalkuaisia, kaurahiutaleita, sokeriton maapähkinävoi, kalaharin suolaa, kardemummaa, kanelia, banaania

Päälle marjoja ja PB2 Peanut butter-jauhetta veteen sekoitettuna joka toimii kastikkeena (jauheessa on 85 % vähemmän kaloreita kuin tavallisessa pähkinävoissa 45 kcal/1 g sokeria/ 1,5 g rasvaa/annos)Minifitness_proteiiniletut_helppo

  • Päivääni kuuluu myös treenin jälkeen palkkari. Käytän itse nyt Plantforcen riisiproteiinia. Riisiproteiinin makuun on jo tottunut vaikka alkuun herasta siirtyminen olikin pieni shokki. Vanilijalla sekä suklaalla maustetut menevät yllättävän helposti alas jopa minulla
  • Iltaisin otan omegat, magnesiumin, maitohappobakteerit ja sinkin kapseleina tai jauheena

Siinä esimerkkipäiväni omasta lautasestani! Jos et ole käynyt vielä lukemassa Food Puzzle-postaustani, kannattaa se käydä lukaisemassa. Ihanaa viikkoa kaikille! <3

Ps. Olethan osallistunut jo Fitnesspäiväkirjat viikkohaasteeseeni? Löydät sen Instagramistani eeviteittinen 

Ruokaviikko osa I – Riisipannarit

Minifitness_riisipannarit_resepti_terveellisyys

Koska on ”kesä” ja haluamme pysyä kunnossa myös ja etenkin tämän ajan vuodesta, päätin pyhittää tämän viikon ruokavinkeille. Ne sisältävät herkkuja, sekä ihan tavallisia arjen juttujakin. Simppeleitä, mutta kuitenkin sellaisia, joista varmasti monet saavat uusia ideoita ja toivottavasti myös oma luovuutenne pääsee mukaan keittiöön!

Tiedätte että rakastan lettuja. Tekisin kaikesta lettuja jos se olisi mahdollista. Tänään väänsin jopa palkkarini letun muotoon. Siitäkin tuli hyvää! Tässä kuitenkin resepti, jota kovin moni ei ole ehkä kokeillut – sen pääraaka-aine on nimittäin riisi.

Minifitness_riisipannarit_resepti_aamiainen_herkku

 Nämä riisipannarit voit valmistaa joko herkuttelu mielessä tai sitten voit nauttia niitä ihan terveellisenä välipalanakin! Täytteitä voit vaihdella makusi mukaa. Itse yhdistelin baanania, mustikkaa ja karamellia, sekä mansikkaa, kaakaonibsejä ja suklaata. Täytyy sanoa että olipa herkku kerrassaan! Vei kielen mennessään ja aion ehdottomasti taas pian valmistaa näitä. Meni Top-10 listalleni. Tähän sain inspiraationi Fuel Food-kirjasta, jonka tulisi löytyä jokaisen terveyskokin keittiöstä! Tämä resepti sopii myös heille, joiden vatsa on herkkä proteiinijauheille. 

Riisipannarit

3 dl keitettyä riisiä

2 munaa ja 2 valkuaista

1 banaani

1 rkl maissijauhoja

1,5-2 dl mantelimaitoa

1 rkl kookosöljyä

Kalaharin suolaa

Vanilija steviaa, kardemummaa, kanelia

Laita kaikki ainekset blenderiin ja paista letut tilkassa kookosöljyä. Lisää valmiin annoksen päälle haluamiasi herkkuja tai nauti sellaisenaan! Voit hyödyntää marjoja, Bonne marja- ja hedelmäsoseita tai herkkupäivänä lisää  vaikka loraus suklaasiirappia tai vaahterasiirappia! Suomalaiset Modo siirapit ovat löytäneet tiensä keittiööni ja toimivat hyvin herkkupäivänä erilaisissa leivonnaisissa ja kahveissa. Nyt ne toivat ihanaa makua kastikkeen muodossa.

Minifitness_riisipannarit_terveellinen_helppo_resepti

Minifitness_riisipnnari_herkuttele_resepti

Ps. tämä sopii muuten erinomaisesti tankkauspäivälle! 

 

Maistuvaa viikkoa kaikille ja pysykäähän iskussa -E <3