Terveelliset suklaasipsit

*Sisältää mainoslinkkejä

Eevi_Puhdistamo_resepti_suklaa_maissilastutKauppoihin on tullut raakasuklaalla päällystettyjä riisikakkuja. OMG! On muuten hyviä. Mökillä ollessani alkoi tietenkin tekemään niitä mieli, eikä sellaisia ollut lähimaillakaan. Ei mennyt kauaakaan, kun olin jo tonkimassa kaappeja näiden tekoa varten. Onneksi olen se kuuluisa eväiden raahaaja. Kaapista löytyi paitsi maissikakkuja, myös aivan välttämättömät raakasuklaan valmistukseen vaadittavat ainekset: raakakaakaota, kookosöljyä, hunajaa ja kookossokeria. Usein kotona laitan reseptiini vielä macaa, tocoa ja kaakaovoita. Näillä löydöilläni pärjää kuitenkin hyvin ja suklaan valmistaminen onnistuu vaivatta. Suolaisen ja makean yhdistäminen on parasta! Nämä maissikakut sattuivat olemaan enemmän sipsimäistä sorttia, joten ne toivat aika kivasti kontrastia.

SUKLAASIPSIT (15-20 kpl)

1 tl Puhdistamon kookossokeria*

1 rkl juoksevaa hunajaa

0,5-1 dl Puhdistamon raakakaakaota*

0, 5 dl Puhdistamon kookosöljyä*

Ripaus Guerande-suolaa*

Maissi- tai riisikakkuja

Sulata hunaja ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sekaan kookossokeri, raakakaakao ja lisää vielä ripaus suolaa. Kaada seosta maissilastujen päälle ja pyörittele lastut hyvin. Siirrä pakastimeen tai jääkaappiin hetkeksi kovettumaan

*Koodilla EEVI15 saat 15 % alennusta kaikista Puhdistamon tuotteista. Ostoksille pääset tästä

Eevi_blogi_raakakaakao_leivonta_suklaasipsit_puhdistamo

Suosin leivonnassani paljon mm raakakaakaota, kookossokeria, kookosöljyä ja muita terveelliseen leivontaan kuuluvia raaka-aineita. Se miksi valitsen mieluummin näitä kuin esimeriksi valkoista sokeria tai vehnäjauhoja, johtuu siitä, millaisen olon ne saavat kehossani aikaan. Jos vaihtoehtoja löytyy, valitsen usein sen terveellisemmän, kaloreista piittaamatta. On paljon ihanampaa syödä jotakin, mikä saa hyvän olon ja josta keho saa ravintoaineita. Tottakai syön välillä myös ihan karkkia, kakkua ja jäätelöäkin, mutta tämä ratkaisu tapahtuu usein silloin, kun ei ole vaihtoehtoja. Enkä pode siitäkään mitään huonoa fiilistä, vaan se lähinnä tuntuu ikävästi omassa olossa. Väsyttää ja kiukuttaa.

Miksi kookossokeria? Verrattuna valkoiseen sokeriin, sisältää kookossokeri keholle hyödyllisiä ravintoaineita, sekä sen vaikutus verensokeriin on maltillisempi. Verensokerin heilahtelulla on taas vaikutusta terveyteemme. Tässäkin on hyvä huomioida, että näissä kahdessa ei kalorillisia eroja ole, vaan valinta perustuu pitkälti sen terveysvaikutuksiin. Jos minulta kysytään, maistuu kookossokeri tuplasti paremmalle kuin tavallinen sokeri. Siinä on pientä toffeen ja hunajan makua. Jos prosessointia pohtii, käy valkoinen sokeri aikamoisen mylläkän. Kookossokeri taas valmistetaan kookospalmun kukinnon nektarista. Nektari eli mesi kerätään kukinnoista ja keitetään, kunnes se on sokeria.

Miksi raakakaakaota? Raakakaakao on täynnä antioksidantteja! Kuten suklaa, raakakaakao tuottaa hyvää oloa ja nautintoa. Se sisältää runsaasti mm magnesiumia, rautaa, kuparia ja sinkkiä. Se on loistava raaka-aine ihan vaikka päivittäinkin nautittavaksi. Sitä voi käyttää monipuolisesti missä tahansa, leivonnasta smoothieisiin ja puuron lisukkeenakin. Raakakaakaolla on myös piristävä vaikutus! Tämä herkku on täynnä terveyttä, joten tätä kannattaa hyödyntää monipuolisesti. Tavallinen kaakao taas on täynnä sokeria, eikä se sisällä samoja terveyshyötyjä.Eevi_blogi_talvi_terveelliset_reseptit

 

Ps. seuraavaksi kirjoitellaankin Sri Lankan lämmöstä, joten ilmaston vaihdos tulee olemaan aika mieletön <3 -E

Hyvä elämä

Eevi_hyva_elama_mita_se_onVietimme eilen perjantaina pyjamabileitä Elinan kanssa. Nämä ”bileet” olivat hieman erilaiset kuin normaalisti, sillä Ellu leikattiin juuri muutama päivä sitten. En muista olenko kertonut, kuinka hän loukkaantui äkillisesti painitreeneissä sen verran pahasti, että on nyt viitisen kuukautta ollut aika pahoissa kivuissa. Tämä paha välilevynpullistuma kaularangassa on rajoittanut elämää aika paljon, vaikka välillä olemmekin onnistuneet tekemään ihan tavallisiakin juttuja. Niska alkoi kuitenkin lopulta säteilemään myös käsiin ja jalkoihin, joten leikkaus oli välttämätön. Ei ole ollut helppo syksy läheisilleni. Kun Teemu loukkaantui ja heti perään Ellu, tuntui että mitä ihmettä täällä elämässä oikein tapahtuu! Miten molemmat kaikkein läheisimmät ihmiset voivat loukkaantua samaan aikaan. Toisinaan havahduin miettineeni, koska elämä oikein ympärilläni normalisoituu?

Tajusin, ettei ole olemassa normaalia tai epänormaalia. Sopeutuminen muutoksiin on jatkuvaa. On opeteltava suhtautumaan paremmin ja ajateltava positiivisemmin myös silloin, kun se tuntuu mahdottomalta. Vaikka se on välillä heitetty päin seinää hyvästä tarkoituksesta huolimatta, jokainen tarvitsee sitä ympärilleen. Paras lahja minkä voi itselleen ja läheisilleen antaa, on ruiskuttaa ilmaan iloa ja positiivisuutta silloin, kun mieli on pelkkää mustaa. Koskaan ei voi täysin hypätä toisen saappaisiin, joten ainoa asia mitä voi oikeasti tehdä on kuunnella ja tsempata eteenpäin.Eevi_aamiainen_puolukka-lakritsismoothie_banaanikookosmannahillo Eevi_Houseofbrandon_samsoe&samsoe

Näiden kahden vaikeat ajat ovat näyttäneet myös minulle paljon. Paitsi heistä, myös itsestäni. Kun terveys heikkenee huomattavasti ja oma keho rajoittaa sitä tuttua toimintaa, tapahtuu jotain väistämätöntä. Se muuttaa meitä. Muistan oman loukkaantumiseni, jonka myötä opin arvostamaan liikkumista ja kivutonta olotilaa. Huomasin myös silloin, kuinka tärkeää urheilu omalle hyvinvoinnilleni on. En tiedä kuka olisin ilman sitä. Uskon näiden kahden käyneen aika samanlaisia ajatuksia omassa päässään ja olen tottakai yrittänyt parhaani mukaan tukea heitä molempia. Nämä pahatkin esteet tiellä ovat siinä syystä, sillä myös niistä seuraa aina jotakin hyvää. Usein saamme hyvän elämän oppeja myös näiden kautta. Terveyttä ei pidä koskaan pitää itsestäänselvyytenä, ihan kuten ei omaa työtään.

Oman taistelunsa näkee vasta silloin, kun se on ohi. Sen jälkeen asiat näkee oikeassa valossa, vähän kuten missä tahansa muussakin elämän kriisissä. Siinä velloessa asioita ja tunteita ei aina tunnista, varsinkaan niitä hyviä. Kaikesta kuitenkin selviää eteenpäin ajan kanssa. Mitä on hyvä elämä? Ainakaan se ei liity siihen, kuinka paljon vastoinkäymisiä kohtaa. Hyvä elämä on jotain aivan muuta. Se on täysillä elämistä, nauttimista, aitoa olemista, iloa, hetkiin pysähtymistä, kokemuksia, selviämistä…Hyvää elämää ei voi odottaa, vaan sitä täytyy elää koko ajan – haasteista huolimatta. On myös tärkeää muistaa, ettei asioita voi arvottaa. Mikään kokemus tai asia ei ole verrattavissa toiseen, sillä jokainen kokee asiat eri tavalla.

Tänä viikonloppuna on töllötetty Ellun kanssa romanttisia elokuvia, syöty mehujäitä ja tehty kasvohoitoja. Tein tänään aamiaiseksi puolukka-lakritsismoothien, jonka kylkeen tein perinteisen kaurapuuron. Kaurapuuron päälle tuli tuunattua yksi ehdoton lempparini, banaani-kookosmannahillo! Nyt onkin laitettava nämä kaksi mielettömän helppoa (ja mieltä piristävää!) reseptiä jakoon<3

Puolukka-lakritsismoothie (2 annosta)

1 tl lakritsijauhetta

50 g HydroIso maustamaton*Koodilla Minifitness17 saat 10% alennuksen

kourallinen minttua

3 dl kookosmaitoa

1-2 dl mustikoita

2-3 dl puolukoita

Ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Nauti heti!

Helppo banaanihillo

1 banaani

1-2 rkl kookosmannaa

Ripaus suolaa

Muussaa banaani ja lisää sekaan kookosmanna, sekä ripaus suolaa! Nauti puuron tai proteiinilettujen kanssa

 

Housut – Pull&Bear / Paita – House of Brandon Samsøe & Samsøe täältä*

” If you believe you can,

or if you believe you can’t,

You are always right.

It’s not our genes but our beliefs that control our lives”

Nauttikaa viikonlopusta ja ystävistä <3 -E