Nainen ja paino

Eevi_teittinen_nainen_ja_paino_kehonkuvaKatson vanhaa kuvaani. Kuvaa, joka on otettu silloin, kun ajattelin olevani liian löysässä kunnossa – eli vähän lihava. Lihava määritelmänä on vaikea, sillä meistä jokainen määrittää sen omalla kohdallaan hyvin eri tavoin. Toisilla se liittyy painorajaan, jonka yli ei voi yksinkertaisesti mennä. Toisilla taas siihen, että farkuista tursuua sivukahvoja vähän joka puolelle. On hirveää, kuinka kehonkuva muuttuu ja vääristyy. Se tuskin koskaan pysähtyy tilaan, jossa kokisimme täydellistä tyytyväisyyttä ulkomuotoamme kohtaan jokaisessa hetkessä. Onneksi se edes tasapainottuu iän myötä. Usein sen taustajoukoissa piilee terveellisemmät elintavat, liikkuminen, työ josta nauttii ja hyvät sosiaaliset suhteet. Kaikki liikunta tuottaa myönteisempää ajattelua ja saa näin myös oman kehonkuvan muuttumaan positiivisemmaksi. Myös salliminen, hyväksyminen ja arvomaailma ovat asioita, jotka kehittyvät iän myötä. 

Olen se nainen, joka laihtuu aina eron tullen. Silloin ei tee mieli ruokaa, varsinkaan mitään sokeripitoista. Alitajuista ”paremman ulkomuodon” havittelua tai ei, se tapahtuu aina. Tämän voi nimittäin havaita vanhoista valokuvista. Eron jälkeen tulee tasaisempi vaihe, tai vaihtoehtoisesti uusi suhde. Uusi suhde on aina lihottava! Miksi? Koska silloin nautitaan uudesta rakkaudesta ja syödään yhdessä. Vietetään siis todennäköisesti liikaa aikaa kotona ja mukavoidutaan. Tässä vaiheessa aletaan käyttämään farkkujen sijaan löysiä housuja. Murhaava mukavuusalue SOS! Sitten jossakin vaiheessa katsotaan valokuvia ja ahdistutaan ei halutusta muutoksesta. Esiin astuu kuntokuuri. Se kestää kovaa kyytiä ehkä viikon, kunnes siirrytään hieman kevyempään vaihteeseen. Homma kuitenkin parhaimmassa tapauksessa etenee, hitaasti mutta varmasti. Eevi_teittinen_kotiEevi_teittinen_blogi_oletko_lihava

Eevi_teittinen_sisustus_koti_blogi Missä vaiheessa löytyy sitten se vaihe, kun ei tarvitse miettiä painoa? Se löytyy silloin, kun asiat ovat tasapainossa. Sillä ei ole mitään tekemistä edes painon kanssa, tai niiden farkkujen. Jos päässä hyppii pelkästään iloisia emoji-naamoja, näkee itsensä positiivisemmassa valossa – jopa sovituskopissa. Mitä tästä seuraa? Jopa hieman salakavala laihtuminen! Siis kyllä, silloin kun emme yritä hallita mitään, vaan hillumme sateenkaarien ja mehiläisten keskellä. Nauti siitä. Se ei kestä ikuisuutta.

Myös hyvä, salliva, läsnäoleva ja aito parisuhde on yksi tärkeimmistä, kehonkuvaa positiivisesti kehittävistä asioista. Pahimmillaan se voi myös tuhota yhden ihmisen verran. On siis hyvä toisinaan pohtia syitä sille, miksi oman painonsa kanssa kamppailee? Onko parisuhteessa tai elintavoissa vikaa, vai pitäisikö suosiolla uskoa olevansa S koon sijaan M-kokoinen nainen. Oravanpyörä pyörii, halusit tai et. Kaikki ei mene kuitenkaan parisuhteen piikkiin. Yksin oleminen rakentaa meitä enemmän kuin uskomme. Yksin voi kuitenkin olla myös parisuhteessa. Omaa tilaa ei tulisi koskaan kadottaa, koska sillä on valtava voima henkisen tasapainon suhteen. Kaikki ei olekaan kiinni siitä, mitä milloinkin suuhumme laitamme ja paljonko liikumme. Nainen, me olemme paljon monimutkaisempia. Voisin veikata että vain mies toimisi näillä ohjeilla…

Olin sitten missä kunnossa tahansa silloin kun yritän, en ole koskaan täysin tyytyväinen. Silloin taas kun en yritä, vaan annan vain mennä, tapahtuu eniten. Naisen mieli on HULLU. Nyt se on todistettu. Syömme siis tunteisiimme ja saatamme myös liikkua tunteidemme vallassa. Ajattelemme myös pähkähulluja asioita. Kun puhutaan naisesta ja painosta, ei siinä ole useinkaan mitään järkeä. Meistä jokainen käy samoja pääkopan sisäisiä kamppailuja aina välillä.

Olemme toisinaan hyvinkin itsekriittisiä. Toimimme vielä täysin itseohjautuvasti! Jos olet juuri ennen kuvan ottamista syönyt pelkkää höttöä, saatat muistaa kuinka pidit itseäsi tuolloin hieman lihavana. Nyt kun asiaa ajattelet, eikö asia olekin aivan päinvastainen? Herranjestas näytät hyvältä! Niinpä. Nainen ja paino = ei merkitystä. Nainen ja mieli = Hullu / Tasapainossa / Mielettömän ihanaa ainakin pari päivää!Eevi_teittinen_blogi_sisustus_koti

 

On niin ihanaa olla nainen <3 Koittakaahan relata näin joulun aikaan -E

Hyvä parempi paras?

Minifitness_ulkonakokeskeisyysMeistä jokainen kokee jonkinlaisia ulkonäköpaineita aina joskus. Ne voivat joko motivoida sinua ja saada sinut voimaan paremmin, tai sitten ne voivat pahimmassa tapauksessa romuttaa sinua sisältäpäin. Itsetunnon rakentumiseen vaikuttavat monet eri seikat, joihin meillä ei ole välttämättä itsellämme osaa eikä arpaa. On kuitenkin paljon asioita joihin me voimme itse vaikuttaa omilla valinnoillamme ja sitä kautta saavuttamaan vahvemman itsetunnon!

Nykymaailma haastaa sitä jatkuvasti ja jokainen meistä saa maistaa oman osuutensa tämän painosta. On kuitenkin eri asia päättääkö sitä kantaa itsessään? On myös hyvä pysähtyä joskus pohtimaan omaa suhtautumistaan paitsi itseensä, myös muihin. Teetkö esimerkiksi johtopäätöksiä ja valintoja toisesta vain ulkonäön suhteen? Meidän on nimittäin usein helppo syyllistää muita, mutta joskus olisi hyvä katsoa asiaa lähemmältä. Yksi tärkein itsetunnon rakentaja on lähipiiri – millaisilla ihmisillä olet itsesi ympyröinyt? Ovatko nämä ihmissuhteet kannustavia ja energisoivia puolin ja toisin? Onko sinulla heidän seurassaan sellainen olo, että kelpaat minkä näköisenä tai kokoisena tahansa? Oletko mielestäsi hyvä tyyppi?

Kaikki ulkoinen on katoavaista. Ottaisitko itsellesi unelmiesi vartalon, vai olisitko se nainen, jota ihailet hänen loistavan persoonansa vuoksi? Luonne on arvokkaampi kuin mikään ulkoinen. Ulkonäkö on lopulta hyvin toissijainen asia, sillä siihenkin kyllästyy. Mieti sitä unelmiesi miestä, joka miellyttää täysin silmääsi. Entä jos hän sylkisi suustaan pelkkää myrkkyä ylimielisellä asenteellaan ja kohtelisi ihmisiä huonosti? Pahimmassa tapauksessa tämä mies olisi vielä ihan tajuttoman tyhmä. Kumman valitsisit itse; sen älykkään ja karismaattisen miehen, vai tämän kansikuvamallin, jonka suun haluaisi tukkia joka toinen tunti? On hyvä miettiä sitä, kenen kanssa haluaa jakaa elämänsä. Millaisen ihmisen kanssa se olisi mahdollista? Kykeneekö hän nostamaan sinuakin ylöspäin? Näillä ajatuksilla pitäisi koostaa myös se oma lähipiiri – pysyvänä, kukoistavana ja vakaana.Minifitness_parisuhde_kumppanin valitseminen

Vahva itsetunto näkyy usein käytöksessämme, puheissamme ja siitä kuinka kannamme itsemme. Omaa itsetuntoani rakentaa jatkuvasti paitsi lähipiiri, myös esimerkiksi treenaaminen. Onnistumiset ja hyvät sanat kantavat pidemmälle kuin uskommekaan. Vaalikaa niitä ihan joka päivä! Kehut ja toisen muistaminen eivät maksa mitään, mutta pieni teko voi antaa toiselle enemmän kuin uskoisitkaan. 

Me kaikki haluamme jotakin. Kannattaa miettiä mitkä ovat aidosti sellaisia asioita, joista et ole valmis luopumaan? Pistää miettimään asioita erilaisesta kulmasta, kokeile vaikka. 

<3 PUS -E