Muut tietävät aina paremmin

Minifitness_Rodos_travellingMuut tietävät paremmin. Jopa sinun asioistasi. He tietävät mikä on sinulle parasta ja mistä tulet onnelliseksi. Olen saanut lukuisia neuvoja elämäni aikana muilta ihmisiltä, kuten meistä varmasti kaikki. Useimmat ja parhaat neuvot ovat tulleet vanhemmilta – tosin nämä neuvot eivät usein lopu vaikka kuinka aikuinen olisikin. ”Älä hanki parisuhdetta”. No sitten kun sellaisesta pysyttelee kaukana, kysellään onko ketään sulhasehdokkaita. Sairaan hullua eikö? Ne ei haluu, mut haluu kuitenkin. Mutta he haluavat aidosti meidän parasta, mutta haluavatko kaikki neuvoja tai mielipiteitään jakelevat sitä oikeasti? 

Me itse tiedämme olemmeko onnellisia ja mitkä asiat, tai ihmiset saavat meidät voimaan hyvin. Kukaan ei voi koskaan ulkopuolelta tietää koko totuutta, vaikka he usein niin luulevatkin. Me tiedämme, mutta miksi silti nämä muiden epäilykset saavat meidät epäilemään omia valintojamme? Minifitness_summer_holiday_outfit

Asioistani tunnutaan tietävän paljonkin, vaikka todellisuudessa puihin menee ja kovaa. Olen saanut lukea lehtien sivuilta asioita elämästäni, jotka eivät pidä paikkaansa. Julkisuudessa työskentelyni vuoksi myös yksityiselämääni revitään toisinaan hyvin mielellään. Minulta ei kysytä, haluanko että minusta kirjoitetaan otsikoita. Sanojani saatetaan vääristellä, jotta otsikoista saadaan mahdollisimman mehukkaita. Sivulauseestani muodostetaankin päälause. Olen tehnyt jotain mitä en ole tehnyt. 

En tunnista itseäni monenkaan jutun takaa, mutta monet muodostavat minusta kuvan näiden perusteella. Eikä tämä ole kenenkään vika, itsehän olen työni valinnut. Toisinaan kuitenkin ajaudun tilanteisiin, joissa joudun puolustamaan itseäni ja valintojani. Perusteleminen tuntuu väärältä, mutta pakolliselta. Joskus on myös välttämätöntä antaa olla. Toisinaan sodat ovat sellaisia, joihin ei vain yksinkertaisesti kannata lähteä tuhlaamaan omaa energiaansa. Tämäkin on vahvuus itsessään, jos kykenee olla välittämättä.

Julkisuus on työkalu ja välttämättömyys omassa työssäni. En yksinkertaisesti voi päättää mitä asioita siitä otan, vaan se kaataa niskaan hyvän lisäksi huonoakin. Siinä on todellinen varjopuolensa. Muut luulevat tietävänsä, mutta eivät kuitenkaan tiedä. Olen hyväksynyt sen, ettei kaikkeen pysty vaikuttamaan – vaikka kyseessä olisikin minun elämäni.

Tärkeintä on kuitenkin aina tietää kuka itse on mitä edustaa, sillä kukaan muu ei kykene horjuttamaan meitä yhtä lujaa kuin me itse. Kaikkia et tule koskaan miellyttämään, joten toivottavasti miellytät ihmisenä itseäsi. 

Eevi_teittinen_blogi

Jos haluan tietää jotakin, kysyn. En turhaan painota lähimmäisilleni puhumisen ja kysymisen tärkeyttä. Kukaan ei voi tietää, jos ei puhuta. Väärinymmärryksiä ja sitäkin enemmän olettamuksia syntyy väärin perustein. Keskustelkaa niiden tärkeiden ihmisten kanssa avoimesti ja yhtälailla muistakaa kysyä. Näin rakennetaan kestäviä siltoja, joita pitkin kavutaan kaiken sen ikävän yläpuolella.

Tämä ilmiö koskettaa meistä ihan jokaista, olit sitten kuka tahansa. Käydessäni keskustelua aiheen tiimoilta, en osannut antaa kuin yhden järkevän selviytysmiskeinon; kuuntele ja luota itseesi. Jos asiat mitä teet tuntuvat oikeilta ja tekevät sinusta onnellisen, toimi niiden mukaan. Se on ainut keino selviytyä tästä viidakosta. Viidakosta kannattaa myös etsiä ne aidosti hyvät tyypit, jotka tukevat sinua tuli eteen mitä tahansa.

Rakkautta, E <3

ULKONÄKÖPAINEET

Minifitness_ulkonakopaineetSelailimme Lindan kanssa viime viikolla vanhoja valokuvia kouluajoilta. Vaikka kuvat aiheuttivatkin meissä naurun purskahduksia niin hiustyylien, vaatteiden kuin hammasrivistönkin suhteen, oli paineet tuolloin todellisia. Väitän niiden olleen kuitenkin paljon mitättömämpiä, kuin tänä päivänä samanikäisellä koululaisella. Se huolestuttaa. Minua kiusoiteltiin pienuudestani, kierrätetyistä vaatteistani ja silloisista hörökorvistani. Itse muistan tuskastelleeni ulkonäöstä jonkin verran, mutta en kokenut sen koskaan olevan mitenkään hallitseva asia. Usein näytin kiusaajille urheilun ja koulumenestyksen kautta.

Saan paljon viestejä nuorilta tytöiltä, jotka käsittelevät nimenomaan ulkonäköpaineita ja kiusaamista. Vaikka se kaikki laimeneekin ajan kanssa, emme pääse sitä koskaan täysin karkuun. Aikuistenkin maailmaan tämä valitettavasti tuntuu kuuluvan jollakin tavalla. Opettelemme vain kanavoimaan sitä paremmin itsevarmuuden karttuessa – toisilta sitä löytyy rutkasti jo nuorena, toiset meistä saavat kasata tuota tärkeää pääomaa hieman pidemmän aikaa. Sen rakentumiseen vaikuttaa moni meistä riippumatonkin asia.

Meillä on mahdollisuus vaikuttaa tämän asian merkitykseen itsemme kohdalla. Voimme ensiksikin päättää kuinka paljon annamme muiden mielipiteiden vaikuttaa. Tämän ei tulisi tarkoittaa sitä, että alamme muuttamaan itseämme sopivammaksi jonkun toisen muottia varten. Valitsemme itse seuran, joka vaikuttaa meihin joko positiivisesti tai negatiivisesti. Sosiaalisten suhteiden merkitystä ei voi kiistää. Jos ilmapiiri lähellä on kannustava ja myönteinen, kantaa se jo hyvin pitkälle. On myös hyväksyttävä, että emme voi koskaan kontrolloida muiden puheita tai mielipiteitä. Siksi onkin tärkeää viihtyä oman itsensä kanssa ja hyväksyä myös virheet. Kun joku kohtelee toista huonosti, kielii se aina kyseisen henkilön omasta epävarmuudesta ja huonosta olosta. Siksi kommentit kannattaa melkein aina jättää omaan arvoonsa. Hyvä palaa hyvän luo ja paha saa aina palkkansa, eikö vain?Minifitness_malta_travelling Minifitness_sportlife_travelling

Lapsena kokemamme epävarmuudet itseämme kohtaan kumuloituvat usein iän myötä. On siis hyvä kasvaa aikuiseksi ja kysyä sitten itseltään vihaako niitä hörökorvia tai pientä kokoaan? Itsensä hyväksyminen ei tarkoita sitä että olisi silloin jotenkin virheetön, vaan vain sitä, että on sinut oman kehonsa kanssa. Ulkoinen ei määritä kuin sen kuoren ja paljon tärkeämpää on mitä sieltä sisältä löytyy. Meistä jokainen arvostaa enemmän sitä hyvää tyyppiä, kuin sellaista joka vain näyttää aina hyvältä. Olet persoonallinen luomus läpikotaisin. Mielestäni on kuitenkin hyväksyttävää tehdä asioita oman ulkonäön eteen, jos se nostattaa omaa hyvää oloa ja sen tekee itseään varten. Usein silloin on myös enemmän annettavaa sieltä sisältä, kun kaikki tuntuu itsessään tasapainoiselta.

Tätä itsensä hyväksyntää olen ainakin itse joutunut opettelemaan painon vaihteluiden vuoksi tavallista enemmän – tämä on tärkeä osa lajiani ja pakko vain hyväksyä. Jos ei ole täysin sinut itsensä kanssa, on edessä varmasti itsetunnon kanssa paljon ongelmia ja romahduksia. Kenenkään naisen keho ei kestä kisakunnossa olemista kovin pitkään. Olen kuitenkin joka kerta huomannut, kuinka loppupeleissä oma henkilökohtainen hyvä oloni ei määrity painon mukaan. Se määrittyy edelleen treenin tuoman hyvän olon, ravitsevan ruoan ja itsestään huolta pitämisen kautta. Myös laadukkaat ihmissuhteet ja lepo ovat tärkeä osa tätäkin kokonaisuutta.

Ulkoinen olemukseni on itseäni varten ja painoarvoa ei tuo muiden mielipiteet siitä, minkä painoinen minun kuuluisi olla. Kyllä minun hyvän olon mittarini kertoo koska on hyvä ja koska ei – silloin toimin oman haluni mukaan sitä parempaa olotilaa kohti. Joskus se tarkoittaa plussaa, toisinaan miinusta painon osalta. Pidän silti itsestäni ihan yhtä paljon painon vaihtelusta riippumatta. Sitten jos on syönyt ja nukkunut huonommin, sekä treenannut laiskasti, on oma olokin huono ja epävarma. Siksi pidän näitä asioita tärkeässä roolissa omassa elämässäni, sillä niiden vaikutus omaan mielialaan on tutkitustikin väistämätön.

Muiden miellyttäminen ja hyväksynnän jatkuva hakeminen on kenelle tahansa uuvuttavaa. Se syö itsetuntoa, eikä rakenna omaa minäkuvaa vahvemmaksi. Koen itse urheilun aina vaikuttaneen omaan vahvuuteeni olla itsenäinen, suora ja itsevarma. Liikkuminen oli henkireikäni lapsena ja on sitä edelleen. Tehkää sitä! Vahvistakaa itsetuntoanne, hyvää oloa ja kehon tuntemustanne sitä kautta. Se kantaa läpi elämän ja sen voi aloittaa koska vain <3

Minifitness_aktiivinen_elama

Toppi -Adidas / Trikoot – LivandFit / Kengät – New Balance

-E