Yksin vai yhdessä?

Minifitness_yksiolo_asuminenYksinoloa ja omaa aikaa arvostetaan silloin eniten kun sitä ei ole. Kiireinen elämäntyyli ja sosiaalinen media kuormittavat enemmän kuin on tarpeen. Sosiaaliset suhteet ovat kaivattuja, mutta niistäkin voi saada yliannostuksen. Itse kuulun heihin, jotka tarvitsevat omaa aikaa pystyäkseen olemaan se paras versio itsestään. Minun täytyy saada olla hiljaa ja puuhastella. Joskus nautin pyykkien pesusta, toisinaan saatan tuijottaa Netflixin sarjoja viisi jaksoa putkeen – joskus jopa koko kauden! Saatan lukea sisustuslehtiä kasvonaamio naamalla ja syödä samalla raakakakkua. Ne ovat hetkiä, jotka pyhitän täysin itselleni ja ajatuksieni kuuntelemiselle. Pohdiskelu omassa rauhassa auttaa usein oivaltamaan ja arvostamaan asioita uudessa valossa. Itsensä ehtii päivittämään ajantasalle kohtalaisen pienessäkin omassa hetkessä, kunhan se on laadukasta ja mielekästä siinä hetkessä. Sitä pystyy antamaan ympärilleen enemmän, kun on ensin kuunnellut mitä sanottavaa sisimmällä on. 

Talo on tyhjä. Olen asunut viimeksi yksin neljä vuotta sitten. Aluksi hieman jännitti miten taas tottuisin tähän? Itseasiassa tätä kysymystä ei tarvinnut jäädä pohtimaan, sillä huomasin kuinka rauhalliseksi mieleni ja kehoni menivät talon hiljennettyä. Yksin on erilaista. Koneiston pystyy kytkemään helpommin siihen tilaan, johon se kullakin hetkellä haluaa luonnollisesti pyrkiä. Se on tärkeää aikaa ja ymmärrän vasta nyt, kuinka vähän olen sitä aikaa saanut viimeisen vuoden aikana. Tämä vuosi on todella ollut täynnä ihan kaikkea!

Olin kovin tottunut omaan aikaani, mutta nyt viimeisen vuoden talossa on aina ollut joku ystävistäni. Vaikka tuo olikin hyvin ainutlaatuista, opettavaista ja hauskaa aikaa, oli se myös omalla tavallaan rankkaakin. Voimattomuuteni huomaan vasta nyt konkreettisesti. En tunnista stressiä itsessäni, mutta se ei estä kehoani reagoimasta siihen. Siedän stressiä hyvin, enkä monesti edes havaitse tasaisesti stressaavampaa aikajaksoa, kunnes se sitten loppuu. 

Vaikka olen löytänyt taas sen kaipaamani sisäisen zen-tilani, kaipaan nyt enemmän sitä saliseuraa ja iltateeläisiä. Yksinolo on välttämätöntä ja tarpeellista, mutta tarvitsemme silti laadukkaita ihmissuhteita ja virikkeitä ympärillemme. Meillä jokaisella on oma kiintiömme tälle kaikelle ja sitä tulisi itse kunkin kunnioittaa.

On outoa, kun aamuisin ei tarvitse enää miettiä pitääkö sitä liikaa ääntä keittiössä. Kengätkin voi jättää eteiseen pitkän päivän päätteeksi jos siltä tuntuu. Ei tarvitse ajatella hetkeen mitään tai ketään. Yksin olemisessa on ehdottomasti hyviä puolia ja niitä aion nyt vaalia.

Tänään aion lusikoida Lohiloa ja nukahtaa Orange is the new blackin tainnuttamana sohvalle – ihan vaan koska voin. Huomenna sitten vastapainoksi ystäviä ja sosialisointia Kotkan suunnalla. Mitä teillä on viikonloppuna suunnitelmissa? Nauttikaa <3 -E

HAKUNA MATATA

Minifitness_aavikko_bikbokElämä yllättää jatkuvasti. Se herättelee, ravistelee ja hellii, mutta silti usein tuntuu että jokainen asia, hetki tai tapahtuma on siinä syystä. Usein sitä ei ymmärrä tällä kyseisellä hetkellä, vaan vasta myöhemmin. Joskus asioiden yhteen kietotumiseen menee vuosia! Mutta sinä näet, sinä ymmärrät viimein miksi. Minusta se on jännittävää. Jos kykenet hyväksymään myös vaikeiden hetkien läsnäolon, kykenet suuntaamaan energiaasikin paremmin. Ne vaikeudet ja haasteet opettavat usein enemmän kuin hyvät hetket. Tärkeintä mitä voit tehdä on elää tässä kyseisessä hetkessä ja ottaa vastaan kaikki eteesi tulevat ilot ja haasteet.

Meillä on kaikki mahdollisuudet vaikuttaa omaan elämäämme. Mutta vaikka kuinka sitä suunnittelisi tai tekisi töitä tuon tietyn päämäärän eteen, eivät asiat koskaan ole helppoja tai yksinkertaisia. Omalle polulleni on mahtunut paljon iskuja ja kivenmurikoita, jotka eivät ulospäin näy. Vierelläni on kuitenkin ollut aina joku, joka on nämä iskut ottanut kanssani vastaan. Koskaan en ole ollut täysin yksin. Silloin on otettu tilanne vastaan sellaisena kuin se on eteeni annettu ja hyväksytty sen tulo. Jos taistelemme jatkuvasti vastaan meitä heikentäviä tilanteita ja asioita, emme voi koskaan aidosti kasvaa vahvemmiksi. Silloin et voi koskaan olla se versio itsestäsi joka haluaisit sisältäsi olla. Hetket ovat kaikki mitä meillä on. Älä siis sivuuta niitä. Siinä on usein vastaus, jota olemme odottaneet, mutta emme osaa välttämättä heti avata. Anna seuraavalla kerralla itsellesi tilaisuus kasvaa ja vahvistua sisältäpäin.Minifitness_bikbok_lookJoskus saattaa tuntua että miksi aina minä? Miksi muilla on paljon helpompaa ja kaikki ikävät asiat tapahtuvat aina minulle? Meille on annettu juuri se kaikki mitä me jaksamme kantaa. Meille ei anneta yhtään enempää, eikä vähempää. Siksi tuo lause tulisi pyyhkiä mielesi horjuessa. Jokaisella meistä on oma tehtävänsä täällä ja jokainen niistä on yhtä tärkeä. Yksin me emme täällä mitään hyvää ja suurta rakenna, vaan yhdessä. Askel ja hetki kerrallaan! Ei menneisyydessä, eikä tulevaisuudessa. Koska mitään niistä ei ole olemassa. On vain tämä kyseinen hetki.

”When life puts you in tough situations, don’t say why me. Say TRY ME”

Loistavaa uutta viikkoa ja intoa uusiin haasteisiin! -E